Welkom op de website van Jan Krans......

 

In het najaar van 2006 heb ik een herstart gemaakt in de duivensport. Ik heb hiervoor een twaalftal late jonge duiven aangeschaft van een goed spelende liefhebber uit Drenthe. Met deze duiven heb ik in maart 2007 een reeks jonge duiven gekweekt voor de vluchten van 2007.

Ik speel nu in Afdeling 11 "Friesland 96"ACG B in Rayon Leeuwarden. Bij vereniging PHV De Orion 0239 . Hiervoor speelde ik in afdeling 10 "Noord-Oost Nederland" rayon9 cc Hoogeveen.

Door mijn lange werkdagen ben ik overgeschakeld naar het nestspel Ik heb geen tijd om weduwnaars en weduwduivinnen apart te laten trainen. Nu kan alles gezamenklijk los. Onder het kopje Nieuws staan de wekelijkse updates tijdens het vliegseizoen.

accomodatie

In maart 2010 ben ik begonnen met de bouw van een nieuw duivenhok bij mijn nieuwe woning. U kunt de opbouw vanhet hok volgen via de foto's die op de site staan. Dat is ook de reden dat er in 2009 en 2010 niet wordt gevlogen met de jonge duiven...

De accomodatie bestaat uit twee hokken welke hetzelfde van constructie zijn. Het vlieghok staat bijna West en het tweede hokje staat pal Oost. Op het vlieghok heb ik daarom wel een aantal aanpassingen moeten doen bijv een grotere oversteek van het dak en de ingangen een stuk kleiner gemaakt. De hokken zijn dubbelwandig uitgevoerd met een spouw van 5 cm. zonder isolatie. In het front zit geen glas. Een kwart van het dak bestaat uit glazen golfplaten waardoor ik veel licht en zon pak langs het dak. Doordat de hokken vrij dicht opelkaar staan was dit voor mij de beste oplossing om op beide hokken voldoende zonlicht te krijgen. Verder heb ik de hokken zo eenvoudig mogelijk gehouden, De hokken worden niet schoon gemaakt. Op de vloer liggen beukesnippers met anti-cocciodiose korrels. Alleen tijdens de kweek worden de broedhokken gereinigd.

 

weersverwachting

 

Laatste update: 19-01-2016